.

KADIN ÇİFTÇİLERİN YARIŞMASI ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Haber: Kadın Çiftçilerin Yarışması Çekişmeli Geçti
Resmi büyütmek için tıklayın

Edirne Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında kadın çiftçiler yarıştı. Bu yıl 5.si düzenlenen yarışmaya merkeze bağlı Orhaniye ile Sazlıdere Köyü, Havsa ilçesine bağlı Abalar ve Necatiye Köyü, Enez İlçesine bağlı, Yenice, Büyükevren, Hasköy ve Şehitler Köyü, İpsala'ya Bağlı Esetçe köyünden 18 bayan çiftçi yarıştı.

Her köyden 2'şer kişinin katıldığı yarışmanın Juri Başkanı Hanefi Arda, üyeler ise Destekleme Şube Müdürü Ahmet İçer ve Proje İstatistik Şube Müdürü Cengiz Yaşar Saydam yaptı. Yarışmada sorulan 15 sorudan 12'sini doğru cevaplayan Esetçe köyünden İnci Çetin ve Esra Nekes birinci oldu. 11 soruya doru yanıt veren Şehitler köyünden Neriman Dağlı ve Ümmühan Develi ikinci olurken, 8 soruya doğru cevap veren Sazlıdere köyünden Mehtap Kara ve Özgen Demirhan ise üçüncü oldu. Edirne Tarım İl Müdürü Erdinç Yazıcı, yarışmada birinci çıkanların Çanakkale'de yapılacak Marmara Bölgesi finaline katılacağını söyledi.

Yarışmada birinci olan yarışmacıları kutlayan Yazıcı, "Yarışmadan elbette bir grup birinci olacaktır. Ancak medeni cesareti göstererek yarşmaya katılan tüm kadın çiftçilerimiz, bizim gönlümüzde birincidir. Çünkü her başarılı erkeğin arkasında olduğu gibi her başarılı çiftçinin de arkasında ona destek veren evinde çorbasını, tarlasında çapasını yapan, ahırında ineğini sağan bir kadın çiftçi vardır. O kadınlar, Kurtuluş Savaşında omuzlarında mermi taşıyarak, cepheden cephe" dedi.

Yarışmada birinci olan İnci Çetin ile Esra Nekes, daha önce üç kez bu yarışmalara katıldıklarını ancak ilk kez birinci çıktıklarını söyledi. Genç bayan çiftçiler, "İki yıldır katılıyoruz. Bu yıl üçüncü yılımız ve bu yıl birinci olmak için geldik ve başardık. İki yıldır dereceye girmemiştik. Ama bu yıl amacımız Türkiye'de Edirne'yi birinci yapmak. Bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz." dedi. Yarışmada ilk üçe giren çiftçi bayanlara birer yarım ve çeyrek altın hediye edildi.

(Cihan Haber Ajansı) 06.03.2008 17:27 [1250372]
Diyetsiz 7 kilo vermek için tıklayın

Daha fazla haber
Çanakkale haberleri
Develi haberleri
Edirne haberleri
Enez haberleri
Hasköy haberleri
Havsa haberleri
İpsala haberleri
Marmara haberleri
Yenice haberleri

Haber Resimleri
Kadın Çiftçilerin Yarışması Çekişmeli Geçti Kadın Çiftçilerin Yarışması Çekişmeli Geçti

Önceki Haber

Bu Haberi Arkadaşına Gönder

Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol